LED verlichting

Duurzaam verlichten

LED verlichting kan een flinke investering zijn. Toch heeft het daarentegen een hoop voordelen. Niet alleen is het milieuvriendelijker dan normale verlichting. Op de lange termijn is het ook zuiniger dan normale verlichting – U verbruikt minder energie, waardoor u goedkoper uit bent. Op de lange termijn zal u hier een hoop geld mee besparen. Binnen een bedrijf kunnen de kosten hoog oplopen, alleen al door de verlichting. Een LED lamp kan hier uitkomst voor bieden. Door LED lampen aan te schaffen voor de verlichting van uw bedrijf houdt u uw kosten laag. Wilt u meer weten over LED verlichting, lees dan nu verder.

Voordelen van LED verlichting

LED verlichting heeft een hoop voordelen ten opzichte van gloeilampen en spaarlampen. Allereerst is een LED lamp op de lange termijn veel goedkoper dan een ‘ouderwetse’ lamp. Het gebruikt nog geen kwart van de stroom die halogeen- of gloeilampen gebruiken. Dit zelfde geldt als u de verlichting afzet tegen een traditionele TL verlichting, wat vaak in kantoren en kantoorpanden gebruikt wordt. Ook hier kunt u flink op besparen. Al snel zo’n 65%.

Niet alleen het kostenplaatje is van belang als u op zoek gaat naar een andere lichten voor uw bedrijf. Ook het gebruik en de kwaliteit is van invloed. LED verlichting biedt u veel meer kwaliteit dan ouderwetse verlichting. Zo zal de lamp de stroom veel efficiënter omzetten in licht, waardoor deze niet heet worden en geen brand kunnen veroorzaken. Ook gaan ze langer mee. Een goede LED lamp zal al snel 30.000 tot 50.000 branduren hebben. Ten slotte zijn zo ook nog eens zeer milieuvriendelijk. De CO2 uitstoot neemt tot wel zo’n 85% af.

Al met al brengt LED verlichting een hoop voordelen met zich mee ten opzichte van andere vormen van verlichting, maar hoe werken LED lampen precies?

LED verlichting: Het gebruik van een LED lamp en LED lampen

Een LED lamp is een vorm van Solid State Lighting. Het is opgebouwd uit een groep van leds. LED staat hierin voor licht-emitterende diode. LED lampen gaan gemiddeld 25 keer langer mee dan een gloeilamp en acht keer zo lang als een tl-buis, die u vaak in kantoorpanden vindt. Waar u voor deze vorm van verlichting gemiddeld wat meer kwijt bent dan bij een normale vorm van licht, heeft u het verschil in aankoopprijs er binnen een jaar al uit. Niet alleen gaat de LED verlichting namelijk veel langer mee dan ouderwetse verlichting, het stroomverbruik is ook nog eens een tiental lager. Wilt u besparen op uw stroomverbruik en bent u benieuwd hoeveel u dit op jaarbasis kan schelen, lees dan verder wat de Duurzaam Groep Eindhoven voor u kan betekenen.

Besparen met LED verlichting door ons bedrijf

Duurzaam Groep Eindhoven heeft haar werkwijze opgedeeld in verschillende fases. Hierbij wordt in verschillende stappen gekeken waar er winst te behalen valt op de vaste lasten van uw bedrijf of huishouden, zo ook door middel van (LED) verlichting. Wij komen bij u op locatie langs en brengen onder andere uw Total Cost of Ownership en het totaal aan kosten van uw verlichting. Hierbij maken onze adviseurs een berekening voor uw huishouden of bedrijf en wordt er gekeken hoeveel u kan besparen door uw oude verlichting te vervangen voor LED lampen . Ook kijken wij of het voor u interessant is om zonnepanelen te gaan gebruiken en of u hierbij recht hebt op subsidie. Dit is ook afhankelijk van de vraag of u uw verlichting thuis wilt vervangen of voor uw bedrijf.

Energiebesparende LED verlichting voor thuis

Zelfs thuis valt er een hoop winst te behalen door uw oude lampen te vervangen voor LED verlichting. Een gemiddeld huishouden bevat namelijk ruim 40 punten. Er vanuit gaande dat 25 hiervan in gebruik zijn en dat een lamp gemiddeld 5 uur per dag brandt, kan uw besparing per jaar in de honderden euro’s vallen.

Energiebesparende LED verlichting voor uw bedrijf

Niet alleen voorzien wij u van advies betreffende besparing op uw verlichting, ook beschikken wij over een ruim assortiment van LED lampen. Bent u van plan een grote hoeveelheid aan te schaffen, dan stellen wij voor u een op maat gemaakte offerte op. Hierin komen een aantal dingen naar voren, waardoor u een maximale besparing zal bemerken. De offerte zal onder andere bestaan uit de aan te vragen subsidies, de terugverdientijd en een kosten-baten analyse. Benieuwd hoeveel u kunt besparen door de oude verlichting van uw huishouden of bedrijf te vervangen voor LED verlichting.

Direct een adviseur voor uw LED verlichting

Onze specialisten staan voor u klaar om thuis of op kantoor langs te komen. Er wordt gekeken hoeveel u kan besparen door uw oude lampen te vervangen voor LED verlichting. Ook is het mogelijk de verlichting direct te leveren tegen een voordelige prijs. Er wordt een offerte op maat opgesteld, waarin onder andere de terugverdientijd en een kosten-baten analyse naar voren komen. Wilt u weten hoeveel u kunt besparen door LED verlichting? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Ook op energie besparen?

Bel ons via: +31 (0)40 3041 700 of via:

Duurzaamgroep Eindhoven

Duurzaam Groep Eindhoven

Duurzaam Groep Eindhoven heeft diverse MKB-bedrijven ondersteund en geadviseerd op het gebied van duurzaamheid. Duurzaam Groep Eindhoven heeft als doelstelling het MKB te inspireren en informeren over trends en kansen in de duurzaamheid.

Duurzaamgroep Eindhoven

Adres

Duurzaam Groep Eindhoven
Heiberg 4
5504 PB Veldhoven
Tel: 040-3041700
info@duurzaamgroepeindhoven.nl